Blink uit als brandveilige gemeente

Het gemeentebestuur is verantwoordelijk voor de brandveiligheid in openbare gebouwen. Hopelijk bent u in uw gemeente nog niet geconfronteerd met een hevige brand, maar u kunt zich beter voorbereiden op het ergste.

Als verantwoordelijke voor de veiligheid in uw gemeente heeft u vast tal van vragen. Zijn alle openbare gebouwen brandveilig ingericht? Zijn er overal uitgeschreven noodprocedures? Zijn die gekend bij het personeel? Kunnen zij tijdig alle aanwezigen in veiligheid brengen als er brand uitbreekt?

 

Evacuatie van een openbaar gebouw

De evacuatie van een sporthal, zwembad, gemeentehuis, bibliotheek en museum vragen een specifieke aanpak. Elk gebouw is anders, het aantal aanwezigen varieert, het type bezoekers kan anders zijn etc.

Tijdens onze praktische opleiding evacuatie werken we in de verschillende gebouwen met uiteenlopende scenario’s. We gaan zeer gericht te werk. Zo leert het gemeentepersoneel op een zelfzekere en efficiënte manier werknemers en bezoekers evacueren, nog voor de hulpdiensten ter plaatse zijn.

Lees meer over onze opleiding evacuatie


 

Beginnende brand blussen

Brandveiligheid is van levensbelang in een openbaar gebouw. Het personeel kan levens redden en schade beperken. Daarbij is een degelijke opleiding cruciaal.

Tijdens onze opleiding brandpreventie (kleine blusmiddelen) leert het gemeentepersoneel onder meer een beginnend vuur doven en een brandend persoon blussen met een blusdeken.

Lees meer over onze opleiding brandveiligheid


 

Sluitend brandpreventiedossier opmaken

Wettelijk bent u verplicht om verschillende documenten i.v.m. brandveiligheid in orde te maken. Daarenboven wilt u goed voorbereid zijn en niets aan het toeval overlaten.

Wij staan u graag bij. U kunt bij ons terecht voor een brandaudit, risicoanalyse, noodplan, interventiedossier en evacuatieplan. Bovendien controleren we alle keuringsdocumenten voor u.

Lees meer over het branddossier