Vlam brand

Hoeveel tijd heb ik bij brand?

Axel Fire safety

30 jaar geleden duurde het ongeveer 17 minuten voor een brand zich door een huis kon verspreiden. Hoe lang denkt u dat het nu duurt? In onze blog vertellen we u hoeveel tijd u vandaag heeft om uw dierbaren en waardevolle spullen in veiligheid te brengen.

Lees meer
Opleiding kleine blusmiddelen

Wat houdt de opleiding kleine blusmiddelen in?

Axel Fire safety

Elke werkgever is verplicht ervoor te zorgen dat zijn personeel kennis heeft van brandpreventie en brandbestrijding. Daarvoor werd de opleiding kleine blusmiddelen in het leven geroepen. Uw personeel leert hoe brand ontstaat, hoe ze het kunnen voorkomen en desnoods zelf blussen.

Lees meer
Intern verkeersplan

Leid uw verkeer in goede banen

Fons Traffic

In en rond uw productiehallen, magazijnen en kantoorgebouwen heerst er vaak druk verkeer. De kans dat er een ongeval gebeurt, is reëel. Wacht dus niet tot er gewonden vallen om in te grijpen. We werkten onlangs een plan uit voor een bedrijf in de haven van Antwerpen.

Lees meer
blusdeken brandpop

Blusdekens onder vuur

Axel Fire safety

Volgens Test-Aankoop zijn blusdekens niet geschikt om een brandende friteuse te doven. Wij ervaren echter tijdens onze trainingen dat blusdekens wel zeer geschikt zijn om een brandend persoon te blussen. Daarbij is het van belang dat de juiste techniek wordt gebruikt.

Lees meer
student kot

Brandveiligheid op kot: tips voor studenten

Axel Fire safety

Het is weer september, dus duizenden studenten maken zich op voor een nieuw schooljaar. Kotstudenten staan doorgaans weinig of niet stil bij de gevaren die hun nieuwe omgeving met zich meebrengt. Toch kunnen studenten op een eenvoudige manier het risico op brand verminderen.

Lees meer
Blussen met BullsEye

Blustechniek inoefenen met BullsEye

Axel Fire safety

Weet u hoe u een brandblusser gebruikt en hoe u een vuur snel dooft? U leert het tijdens onze workshops over brandveiligheid. We leren u de juiste techniek aan met behulp van een digitaal brandblussysteem, dat de klinkende naam ‘BullsEye’ meekreeg.

Lees meer