Opleiding kleine blusmiddelen

Wat houdt de opleiding kleine blusmiddelen in?

Axel Fire safety

Elke werkgever is verplicht ervoor te zorgen dat zijn personeel kennis heeft van brandpreventie en brandbestrijding. Daarvoor werd de opleiding kleine blusmiddelen in het leven geroepen. Uw personeel leert daarbij in een intensieve sessie van 1,5u hoe brand ontstaat, hoe ze het kunnen voorkomen en desnoods zelf blussen.

Waarom opleiding kleine blusmiddelen?

Het Koninklijk Besluit van 28 maart 2014 reguleert de brandpreventie op arbeidsplaatsen. Daarin kan u onder meer lezen dat elke werknemer dient te beschikken over de kennis die hem toelaat brand te vermijden, brandrisico’s te signaleren en efficiënt te evacueren.

Zodoende bent u wettelijk verplicht uw werknemers de opleiding kleine blusmiddelen te laten volgen. Bovendien moet u tenminste één keer per jaar een evacuatieoefening organiseren.

Wat houden de opleidingen brandpreventie in?

Safety4All organiseert twee types opleidingen, elk in sessies van 1,5 uur:

  • Opleiding brandveiligheid (kleine blusmiddelen): U leert hoe u op een veilige manier de deur opent van de ruimte waar het brandt. U blust een beginnende brand en ervaart hoeveel tijd u hebt om een vuur te blussen. Daarnaast krijgt u allerhande praktische tips.
  • Opleiding evacuatie: U leert hoe u efficiënt alle personen evacueert die aanwezig zijn in een brandend gebouw. Extra aandacht kan uitgaan naar minder/niet-mobiele personen. U gaat daarbij aan de slag met sleeppop Jeffke.

Beide opleidingen worden gegeven in uw werkomgeving.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Op ons Youtube-kanaal vindt u enkele video’s, gemaakt tijdens onze opleidingen. We gebruiken een digitaal systeem om de juiste blustechniek aan te leren.

Lees meer over de voordelen van dit BullsEye-systeem

Bekijk de video’s

Heeft u interesse in deze opleidingen?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of meer informatie.

Deel dit bericht!