Bescherm uw kindjes tegen de gevaren van brand

Werken met jonge kinderen, vraagt een grote aandacht voor veiligheid. U schakelt risico’s zo veel mogelijk uit en biedt hen de broodnodige bescherming. Brand lijkt een minder alledaags risico, maar het kan toch vreselijke gevolgen hebben.

U bereidt zich dus maar beter voor. Een sluitend branddossier, goed opgeleide kinderverzorgers, duidelijke signalisatie, vrije vluchtwegen… Het kan levens – en uw zaak – redden.

 

Leer gepast reageren op een brand

Weet uw personeel wat te doen bij een rookmelding? Kunnen ze een brandblusser hanteren? Kennen ze de noodnummers? Goed opgeleide kinderverzorgers kunnen levens redden en schade beperken. Gebrek aan kennis en voorbereiding kan echter dramatisch zijn.

Tijdens onze opleiding brandveiligheid leert u onder meer een vuur doven en een brandend persoon blussen met een blusdeken.

Lees meer over onze opleiding brandpreventie


 

Kleine kinderen evacueren

Een crèche evacueren vraagt een specifieke aanpak. U werkt met kleine kinderen, die vaak nog niet kunnen stappen en erg angstig kunnen reageren op een brandmelding. Chaos vermijden en snel en efficiënt reageren is van levensbelang.

Tijdens onze praktische evacuatieoefeningen werken we in uw gebouw en analyseren we verschillende scenario’s. We gaan zeer gericht te werk. Zo leren u en uw personeel op een zelfzekere en efficiënte manier de kinderen evacueren, nog voor de hulpdiensten ter plaatse zijn.

Lees meer over onze opleiding evacuatie


 

Sluitend brandpreventiedossier opmaken

Wettelijk bent u verplicht om verschillende documenten i.v.m. brandveiligheid in orde te maken. Daarenboven wilt u goed voorbereid zijn en niets aan het toeval overlaten.

Wij staan u graag bij. U kunt bij ons terecht voor een brandaudit, risicoanalyse, noodplan, interventiedossier en evacuatieplan. Bovendien controleren we alle keuringsdocumenten voor u.

Lees meer over het branddossier