Red levens in elke situatie

Als ziekenhuismedewerker zet u zich elke dag in om mensen te genezen en te ondersteunen, maar wat doet u als brand roet in het eten komt gooien? Weet u hoe u zichzelf, uw collega’s en uw patiënten in veiligheid brengt? Wat doet u als u aan het opereren of reanimeren bent?

Tijdens onze workshops in uw ziekenhuis leert u onder meer efficiënt een gang of blok ontruimen. Extra aandacht gaat uit naar de afdeling Medische Beeldvorming en de operatiekamer.

 

Unieke aanpak in de operatiezaal

Het operatiekwartier evacueren vraagt een specifieke aanpak. Tijdens een operatie kan u de ruimte niet zomaar verlaten als het brandalarm afgaat. Maar wat doet u dan? Kennen artsen, verplegers en technisch personeel hun taak? Hoe wordt de patiënt in veiligheid gebracht en waar kan de operatie verder gezet worden?

Deze en tal van andere vragen komen aan bod tijdens onze workshops. Deze vinden plaats in uw ok. We werken met realistische scenario’s en hulpmiddelen.

Lees meer over onze opleiding evacuatie


 

Digitale hulpmiddelen

We gebruiken digitale tools om de brandsituatie na te bootsen. Het BullsEye-systeem simuleert vuur op een scherm. Met een digitale brandblusser moet u trachten dat vuur te doven. Het systeem detecteert via sensoren waar u de brandblusser op richt, varieert het de grootte van de vlammen op het scherm en checkt het of u het vuur gedoofd krijgt. Het is een propere en realistische manier om te leren werken met een brandblustoestel.

Omdat het niet mogelijk is een rookmachine in te zetten in een operatiezaal, gebruiken we het Misty-masker. Dat is een soort bril, waarmee rook gesimuleerd wordt. Dankzij dit masker leert u zelfverzekerd handelen in een met rook gevulde ruimte.

Lees meer over onze opleiding brandveiligheid


 

Sluitend brandpreventiedossier opmaken

Wettelijk bent u verplicht om verschillende documenten i.v.m. brandveiligheid in orde te maken. Daarenboven wilt u goed voorbereid zijn en niets aan het toeval overlaten.

Wij staan u graag bij. U kunt bij ons terecht voor een brandaudit, risicoanalyse, noodplan, interventiedossier en evacuatieplan. Bovendien controleren we alle keuringsdocumenten voor u.

Lees meer over het branddossier