Garandeer een veilige omgeving voor ouderen

Als verantwoordelijke voor de veiligheid in uw woonzorgcentrum (WZC) heeft u vast tal van vragen. Zijn wij in orde met alle wettelijke verplichtingen? Zijn de noodprocedures sluitend en gekend bij het personeel? Kunnen wij tijdig alle bewoners in veiligheid brengen als er brand uitbreekt? Kan het personeel een brandblusapparaat hanteren?

 

Snel en efficiënt evacueren

Evacuatie van een rusthuis vraagt een specifieke aanpak. U werkt met personen die niet of slecht te been zijn. Bovendien kunnen ze verward of dement zijn, wat de evacuatie kan bemoeilijken. Daarnaast zijn er mogelijks bezoekers (waaronder kinderen) en stagiairs aanwezig in de gebouwen.

Tijdens onze praktische opleiding evacuatie werken we met verschillende scenario’s en gaan we zeer gericht aan de slag. Zo leert uw personeel op een zelfzekere en efficiënte manier bewoners evacueren en in veiligheid brengen, nog voor de hulpdiensten ter plaatse zijn.

Lees meer over onze opleiding evacuatie


 

Beginnende brand blussen

Brandveiligheid is van levensbelang in een woonzorgcentrum. Uw personeel kan levens redden als ze degelijk zijn opgeleid en gepast reageren op een brandmelding. Tijdens onze opleiding brand leren u en uw collega’s onder meer een vuur doven en een brandend persoon blussen met een blusdeken.

Lees meer over onze opleiding brandpreventie


 

Sluitend brandpreventiedossier opmaken

Wettelijk bent u verplicht om verschillende documenten i.v.m. brandveiligheid in orde te maken. Daarenboven wilt u goed voorbereid zijn en niets aan het toeval overlaten. Wij staan u graag bij. U kunt bij ons terecht voor een brandaudit, risicoanalyse, noodplan, interventiedossier en evacuatieplan. Bovendien controleren we alle keuringsdocumenten voor u.

Lees meer over het branddossier