Brandveiligheid in de Antwerpse haven

Antwerp Euroterminal (AET) schakelde Safety4All in voor documentatie en opleidingen over brandveiligheid en evacuatie. “De samenwerking verliep uiterst positief. We gaan die dus zeker verderzetten”, zegt Preventieadviseur Philip Apers.

AET is een dochter van de Italiaanse Grimaldi Group. Deze is marktleider in transport van heavy ro/ro-cargo over water. Ro/ro staat voor roll on/roll off en verwijst naar voertuigen op en af een schip rijden. De groep is een van de belangrijkste autorederijen ter wereld.

Het Antwerpse havenbedrijf schakelde Safety4All in voor het brandpreventiedossier en de opleiding van het personeel. “Safety4All maakte voor ons het interventiedossier, de evacuatieplannen en het noodplan. Ze organiseerden een evacuatieoefening en leidden ze ons interventieteam op. Ook gaven ze de opleiding kleine blusmiddelen”, vat Philip Apers samen.

“Omdat ze een digitaal systeem gebruiken om te leren blussen, krijgt een grote groep de kans om te oefenen. Een ander groot pluspunt is dat die opleiding intern georganiseerd wordt. Onze medewerkers hoeven zich niet te verplaatsen, wat veel tijd bespaart.

We zijn heel tevreden over het werk dat Safety4All voor ons gedaan heeft. Ze werken professioneel, weten waarover ze praten en zijn praktisch ingesteld,” besluit Philip Apers.

www.aet.be