Interventiedossiers die voldoen aan eisen hulpverleningszones

Psychiatrisch ziekenhuis Asster schakelde Safety4All in voor de uitwerking van de interventiedossiers voor zijn twee campussen. De dossiers werden opgesteld volgens het gemeenschappelijk sjabloon van de Limburgse hulpverleningszones. Het waren de eerste dossiers die volgens die nieuwe structuur werden uitgewerkt.

Psychiatrisch ziekenhuis Asster telt 581 bedden en is ontstaan uit de fusie van een psychiatrisch ziekenhuis en psychiatrisch centrum in Sint-Truiden. Het zorgaanbod is verspreid over twee campussen. Na de fusie ging men op zoek naar een partner voor het opstellen van de interventiedossiers voor alle gebouwen. Zo kwam Preventieadviseur Stefan Motmans bij Safety4All terecht. “Ik kwam in contact met Fons Beenaerts tijdens een seminarie over evacuatie in zorginstellingen. Hij gaf meteen een zeer professionele indruk. Hij was goed op de hoogte en had nauwe contacten met de brandweerdiensten.”

“Wij hebben Safety4All daarna ingeschakeld voor het opstellen van interventiedossiers van alle gebouwen op onze campussen. De dossiers werden opgesteld volgens het gemeenschappelijk sjabloon van drie hulpverleningszones in Limburg. Het waren de eerste dossiers die dusdanig werden opgesteld.

Het ter beschikking hebben van de interventiedossiers als communicatiemiddel met de hulpdiensten bij een noodsituatie, is een onderdeel van het accrediteringstraject ‘Planetree’, dat momenteel wordt uitgerold.”

Stefan Motmans looft de aanpak en kennis van Safety4All: “Ze hebben zich heel goed voorbereid en zich zeer flexibel opgesteld, steeds vanuit een gezonde kritische instelling. Ze werkten ook erg klantgericht. Wij kregen ruim de kans om feedback te geven, waarmee maximaal rekening werd gehouden. Ook kwamen ze alle afspraken na.”

Stefan Motmans Preventieadviseur Asster

Stefan Motmans
Preventieadviseur, vzw Asster

www.asster.be