Gedegen opleiding personeel Woonzorgcentrum Denderrust

Zorgcampus Denderrust in Aalst hecht veel belang aan de opleiding van zijn personeel. Jaarlijks geeft Safety4All er trainingen over brandveiligheid en evacuatie. “De evenwichtige verhouding tussen theorie en praktijk zorgt voor een optimale informatieoverdracht en betrokkenheid”, zegt Preventieadviseur Filip Christiaens.

Woon- en Zorgcentrum Denderrust biedt een thuis aan bijna 150 bewoners. Daarnaast biedt de campus ook dagverzorging, assistentiewoningen en kinderopvang aan. Deze diensten worden bemand door 125 medewerkers en een 50-tal vrijwilligers.

Safety4All is al verschillende jaren een vaste partner voor de opleiding van het personeel. Zowel de opleidingen over brandveiligheid als over evacuatie worden als zeer leerrijk ervaren. Preventieadviseur Filip Christiaens looft de aanpak: “De opleidingen worden specifiek op de noden van ons woonzorgcentrum afgestemd. Het is een goede mix van theorie en praktijk. Zo blijft ons personeel alert, krijgen ze de techniek onder de knie en blijft de informatie goed hangen.”

De medewerkers zijn zelf ook enthousiast. “De medewerkers geven de opleidingen goede scores en we ontvangen veel positieve commentaren.”

Filip Christiaens
Preventieadviseur en kinesist, Denderrust vzw

www.denderrust.be