Lommel blinkt uit als brandveilige gemeente

Stad Lommel erkent het belang van een doordachte brandpreventie en goede opleiding van het personeel. Samen met Safety4All organiseert de stad jaarlijks opleidingen over brandveiligheid en evacuatie. Ook voor de branddossiers werken ze al jarenlang samen. “Lommel is een van de gemeentes die het best in orde is op vlak van brandpreventie”, aldus Fons Beenaerts.

Volgens Safety4All-zaakvoerder Fons Beenaerts blinkt Lommel uit als brandveilige gemeente. “We komen in heel veel gemeentes, verspreid over heel Vlaanderen en Lommel is naar onze mening één van de beste leerlingen van de klas. Zo niet de beste.”

Als Preventieadviseur voor de Stad, het OCMW en de Politie van Lommel, staat Tom Vandenboer in voor de brandpreventie. “Fons en ik werken al jarenlang samen voor onze interventiedossiers, brandaudits en interne noodplannen. Sinds enkele jaren geeft Safety4All ook opleidingen over brandveiligheid aan het stadspersoneel en organiseren ze evacuatieoefeningen. Dat verloopt steeds zeer professioneel. Een 9 op 10 is niet overdreven. Ze maken duidelijke afspraken en komen deze ook daadwerkelijk na. Ze zijn zeer flexibel en denken mee over mogelijke oplossingen.”

Het personeel is laaiend enthousiast over de trainingen, soms zelfs een beetje té. “Tijdens de evacuatieoefening bij de politie, ging één van de interventieteamleden zo op in het scenario dat hij plots de brandslang echt opentrok”, vertelt Tom Vandenboer. Ook vanuit andere hoeken komen er positieve evaluaties. “De directeur van onze woonzorgcentra liet zich onlangs zeer positief uit over de professionele aanpak van Safety4All. We zullen in de toekomst dus zeker met hen blijven samenwerken aan onze brandveilige gemeente!”

Tom Vandenboer
Preventieadviseur, Stad Lommel

www.lommel.be