Realistische en doelgerichte oefeningen voor brandweerploegen

ViskoTeepak is een wereldspeler in de voedingsindustrie, met hoofdkantoor in Finland en productieplants in onder meer België, Mexico en de VS. Jean-Pierre Geelen is Safety & Environmental Support Engineer voor de plant in België. Hij staat in voor de opleiding van de vijf interventieploegen van telkens ca. 15 personen. Daarvoor werkt hij samen met Safety4All: “We hebben al verschillende keren samen oefeningen georganiseerd. Dat gaat van ademluchttrainingen, over sessies m.b.t. de blindlooptechniek tot brandoefeningen waarbij de gehele interventieploeg betrokken wordt. We halen er heel waardevolle inzichten uit en krijgen niets dan positieve commentaren van de leden van de brandweerploegen.

De opleidingen zijn steeds heel realistisch, omdat ze plaatsvinden op onze terreinen. Bovendien worden verschillende waarheidsgetrouwe scenario’s nagebootst. Onze mensen moeten dan de vooropgestelde procedures volgen en de aangeleerde technieken in de praktijk toepassen. Ze leren daar enorm veel uit. Het laat ons ook toe de procedures bij te sturen.

Ik krijg niet alleen zeer positieve commentaren van de leden van de interventieploegen, maar ook van de andere werknemers en zelfs van onderaannemers. We plannen dus zeker nog nieuwe opleidingen met Safety4All!”

Jean-Pierre Geelen
ViskoTeepak

www.viskoteepak.com