Brandblussers

Brandveiligheid is “hot topic”

Fons Fire safety

Met de branden in de Londense Grenfell Tower en de Camden Lock Market stonden de kranten vol over brandveiligheid. Politici riepen op tot strengere controles en betere organisatie van de hulpverlening. De harde realiteit dwong ons tot nadenken over de brandveiligheid in onze eigen omgeving. En wat blijkt? Er is nog heel veel ruimte voor verbetering.

Na het uitbreken van een ramp gaan we nadenken over onze eigen situatie. Wat doe ik bij een bommelding? Ken ik de nooduitgangen van het voetbalstadion? Zet ik mijn droogkast altijd af als ik vertrek? Weet ik de brandblussers hangen in mijn kantoor?

We komen al snel tot de vaststelling dat we (te) weinig bezig zijn met ons voor te bereiden op noodsituaties. We moeten absoluut niet paranoïde worden, maar een goede voorbereiding kan letterlijk van levensbelang zijn. “Maar hoe kan ik mij dan voorbereiden op een brand?”, vraagt u zich wellicht af. We geven u enkele tips om de brandveiligheid op uw werk te verbeteren:

1. Laat de brandveiligheid van de gebouwen en installaties analyseren (brandaudit)
2. Werk sluitende noodprocedures uit
3. Zorg voor een goede opleiding van uw personeel en herhaal die regelmatig
4. Laat een evacuatieplan opstellen

Bij Safety4All werken we dagdagelijks aan de verbetering van de brandveiligheid in professionele omgevingen. We staan klaar om ook u te ondersteunen, zodat u gerust kunt zijn. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek. Hopelijk tot snel!

Contacteer ons vrijblijvend

Deel dit bericht!